Üdv mindenkinek!

A KORG év elején bemutatott kísérőautomatikás szintetizátor zászlóshajójával már több ízben is foglalkoztunk blogjainkon. Az új Arranger modell számtalan újítással rendelkezik, melyek  gondtalan, ámde rendkívül összetett színpadi játékot tesznek lehetővé. Csak ízelítőképpen megemlítenénk a Pa3X automatizált vokál optimalizáló funkcióját, az Adaptive Mic Setting-et, illetve az Advanced Vocal Remover-t. De folytathatnánk a felsorolást a nagyméretű motoros TouchView kijelzővel, vagy a kettős MIDI, illetve audio player-rel is, melyek mind-mind elősegítik a professzionális szórakoztatást a színpadon.
 

Adott tehát egy szintetizátor, melynek 1100 beépített hangszíne számtalan variációt kínál a felhasználóknak. Ha a hangszínek, dobkitek és kombinációk hada nem volna elég, akkor jöhet a beépített sampler, mellyel tetszőleges audio anyagot rögzíthetünk és szólaltathatunk meg a Pa3X-en. A Dual Player, a professzionális szekvenszer, az összetett dobritmikákat biztosító Auto Fill funkció egy eszközbe összegyúrva bombabiztos egyveleget alkotnak. Hangsávjaink megszólalását egy igazi professzionális szintetizátorhoz hűen beépített effektprocesszor segítségével alakíthatjuk kedvünkre, amíg a kívánt összhatást el nem érjük.

És itt jön képbe cikkünk tárgya, a beépített effektprocesszor, mely nem véletlenül érdemel némileg részletesebb áttekintést. A KORG és a hangzásjavító algoritmusairól híres Waves együttműködéseképp ugyanis a Pa3X-ben a Waves MX5010 chipje felelős a minőségi algoritmusokért, melyeket már előre beprogramozták a szóban forgó 24 bites DSP magba. Az ily módon a Pa3X-be integrált effektprocesszor a legmagasabb igényeknek is megfelel, és egy az egyben tartalmaz számos népszerű Waves hangzásjavító algoritmust.

 

 

A KORG Arranger széria felhasználói tehát élvezhetik a Waves MaxxAudio effektek csodás hatását - a MaxxTreble, MaxxEQ, valamint MaxxBass a megfelelő frekvenciatartományban való precíz megszólalást teszik lehetővé, míg a MaxxVolume az erőteljes megszólalásért felelős. Ezen ipari sztenderdnek mondható hangzásjavító segédeszközökkel a Pa3X megszólalásának kompromisszum nélküli professzionalitást kölcsönözhetünk.

Az új Pa3X az Arranger széria legrealisztikusabb hangjait kínálja, olyan funkciókkal körítve, melyek kiemelkedő használhatóságot biztosítanak az eszköznek. Csúcskategóriás szintetizátorhoz méltó módon adott minden olyan segédeszköz, melyekkel színpadi hangzásunkat a legkiválóbb módon állíthatjuk be. Ezt koronázza meg a Waves-szel való együttműködés, melynek gyümölcse az integrált MaxxAudio algoritmus-kollekció.

Természetesen a Waves hangzásjavító mastering eszközein kívül számos más effekt is alkalmazható a Pa3x használata során: összesen 8 sztereó effektet használhatunk master és insert konfigurációkban egyaránt. Ezek között az alapvető típusokon kívül is találhatunk olyan ínyencségeket, mint a KORG SV-1-ből átörökített vintage effektusok. Nos, még itt sem áll meg a felsorolás, ugyanis a vokál sávok kezelésére egy másik neves effekt gyártó, a TC Helicon processzora is bekerült a Pa3X-be. Így tehát gyakorlatilag mindennemű effekt felhasználásra adott a megfelelő segédeszköz, melyet többféle összeállításban is alkalmazhatunk sávjainkra.


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pa3x.blog.hu/api/trackback/id/tr422880089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása