Üdv minden kedves olvasónak!

A 2011-es NAMM Show újdonságai között a nagy port kavaró KRONOS mellett még egy rendkívül összetett kísérőautomatikás szintetizátor került bemutatásra - ez a KORG Pa3X. Az elődjeire jellemző professzionalitás és sokoldalúság természetesen az új családra is jellemző - a megszokott funkciók számos újítással bővültek.

 

A Pa3X a beépített hangszínek széles palettáját nyújtja, melyek között több ismert KORG modellből, így például az SV-1-ből átörökített hangszínekkel is találkozhatunk. Több, mint 1100 beépített hangszínből, és 90 dobkitből válogathatunk.

A teljeskörű színpadi szórakoztatás jegyében többek között bővültek a kísérőautomatika-funkciók is: az Auto Fill funkcióval még összetettebb dobkíséret-variációkkal dolgozhatunk menet közben, így könnyedén változatossá tehetjük performanszunkat.

Nagy hangsúlyt fektettek a KORG szakemberei a média lejátszási funkciókra is: a Dual Player-rel ellátott Pa3X minden olyan eszközzel fel van vértezve, melyek szükségesek a szórakoztatáshoz: az Adaptive Mic Setting funkció automatikusan igazodik az énekhanghoz, egyfajta önműködő hangmérnökként viselkedve optimalizálja az eszközbe kötött mikrofon jelet; az Advanced Vocal Remover kész dalok vokál sávjait hivatott hatásosan leválasztani; a TC Helicon és Waves effektekkel professzionális megszólalást kölcsönözhetünk sávjainknak.

A beépített stílusok segítségével színpadkész beállításokat kapunk, melyekkel azonnal indulhat a fellépés - csak válasszunk egyet a több, mint 400 stílus közül! A fejlett szekvenszerrel akár komplett dalok is létrehozhatók, így gyakorlatilag bármilyen komplexitású anyaggal dolgozhatunk. Beépített sampler-ével, csúcsminőségű effektjeivel (köztük a legendás SV-1 Vintage effektekkel), és számtalan kényelmi funkciójával (pl. a motoros TouchView kijelző) nem vitás, hogy a Pa3X több, mint ideális partnere lehet bármely igényes színpadi zenésznek... az alábbi videókon élőben is láthatjátok az új modell főbb tulajdonságait, illetve a hangszín-készletbe is betekintést nyerhettek.

 

 

 

 


Ha érdekesnek találod ezt a bejegyzést, oszd meg Facebook-ismerőseiddel!→Share

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pa3x.blog.hu/api/trackback/id/tr22717064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása